čtvrtek 22. října 2009

Pivní rohlíky, schody vs. výtah a další intimnosti...



Při nástupu na nové pracoviště (kvůli kterému silně zanedbávám internet a vůbec mi to nevadí) jsem se dostal, vážení přátelé, do úplně jiného světa. Po osmi letech dobrovolného domácího žaláře jsem už ani nedoufal, že budu nucen řešit takové ty situace typu "došel papír, zešpinavěl ručník, nesplachuje pisoár, odešel čistý ručník (s někým)", nebo zdravit kuřáky, kteří ucpávají vchod do budovy (pořád lepší, než chodit na balkon) a sdružují se kolem nástěnného popelníku, vrhajíc jedovaté pohledy na nás, na ty z druhého břehu (jakože za vodou).



Abych pravdu řekl, bál jsem se toho srovnání s lidmi, přeci jen si jeden odvykne, ale brzy jsem se přesvědčil, že jsou na tom v určitých souvislostech ještě hůř, než já, což dělá člověku dobře, to se rozumí. Intimní chvilky lidí ze stejného patra, do kterých chca-nechca prostě nahlížet musíte, mě už v prvních dnech docela srážely do kolen, nebudu je vyjmenovávat (byť jsem původně chtěl)... ale jeden zlozvyk mě trápí nejvíc - Lidi, prosím vás, neprďte mi v tom výtahu pořád! O můj nos už ani tak nejde, ale jak mám vysvětlovat nově příchozím v nižších patrech, že tenhle neviditelný výrobek opravdu není můj! Tak mě napadá... dá se určit z prdu D.N.A.? ...sotva. Prozatím jsem to vyřešil zabitím dvou much jednou ranou a chodím po schodech.
A taky si kupuju výborný pivní rohlíky (čímž vyrovnávám tu chůzi po schodech), protože cestou míjím výbornou pekárnu s výbornou sympatickou prodavačkou s nesmazatelným úsměvem, kvůli kterému ještě vždycky přidávám meruňkový koláč (ten JE ale!), samozřejmě výborný. Lidi... když si položíte na čerstvý pivní rohlík čerstvý plátek sýra, uděláte si čerstvý bylinkový čaj (do stříbrné konvičky, kterou mi všichni závidí - modří již vědí), otevřete okno s přísunem čerstvého vzduchu a výhledem na střechy v ceně, tak vám už málokdy něco chybí dalšího. Holt člověk se k tomu jídlu a dílu musí umět postavit - to ke všemu - třeba naše pisoáry - nechápu člověka, který splachovací čidla umístil s přesvědčením, že močící chlap má nohy u sebe, už jste takového někdy viděli? Takže si musíte (tedy pokud jste močící chlap na našem záchodě) stoupnout mimo pisoár tak, aby jedna z vašich nohou (to si rozhodněte sami která) byla přesně před ním, takže většinou močíte ze strany - pak funguje splachování - ale doporučuju se zamknout, protože přitom vypadáte, jako když chcete pustit dalšího chlapa, aby močil s vámi do stejné mušle, a to se nemusí vyplatit.


Pokračování někdy příště, musím jít na schůzku, pardon...



7 komentářů:

  1. Výtečně!
    Schody dobrý. Nebo prosaď páter-noster (jestli ho EU nezatrhla), ten by při průjezdu každým patrem vyluftoval.

    Já už chci taky do nové práceeeee! A nemám ji.

    OdpovědětVymazat
  2. koukam, ze o nove prispevky nebude nouze. hezky clanek....

    OdpovědětVymazat
  3. to zni fakt dobre. Konecne kontakt s zivymi lidmi (prdi smrdi moci a buhvicojeste delaji)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Liško, ano! Výtečně! :) ale pater-noster nee, musím chodit kvůli hubnutí, přesněji kvůli správné životasprávě, kvůli které to celé vlastně dělám. Až budeš mít možnost najít tu práci, jsi do ní, není to špatný.

    Blondýno, obávám se, že bude :-) ale aspoň trochu "zhoustnou" a nebudu vrábět takové odvary z povinnosti :)

    Ratko, to zní - a navíc to i JE dobré! Těším se na další odhalování lidských intimností - tedy pokud to nebude jako dneska, kdy jsem zjistil, že můj "soused" nosí košili zastrčenou až do trenýrek, které jsou vytažené tak vysoko, že... darmo mluvit. Ale přes to všechno - je to pozvnášející pocit :-) to je přesně ta obrátka, o které tak často mluvíš u sebe - a kterou máš už tolikrát za sebou - jenže počet "revolucí" není rozhodující, to je jak kafe - zamícháš sebevíc, ale pak se vždycky usadí a čas od času je potřeba to opět rozmíchat - vřele doporučuji ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. eh.. Liško, "jsi do ní" zaměň za "jdi do ní", ale jenom jestli chceš ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mile realistické... ale buď rád, že do výtahu jen prdí, zažila jsem i horší věci. Už bylo pozdě vystoupit, tak jsem alespoň doufala, že se se mnou výtah nezasekne :D

    OdpovědětVymazat
  7. radši dám papír i tam teda...

    OdpovědětVymazat