středa 16. července 2008

Haló haló

Kdo máte čas a chuť, přepněte na ČT2 - právě začíná (20:30) výborný film Kafe a cigára od J. Jarmusche. Hvězdnější obsazení lze najít jenom těžko. Roberto Benigni, Steve Buscemi, Iggy Pop, Tom Waits, Alfred Molina, Bill Murray, Cate Blanchett... Překvapilo mě to, proto tak nahonem, ale fakt stojí zato.




(a není vůbec podstatný, když člověk nestihne začátek)

odkaz pro ty, co nestihli a chtějí vědět o co jde

.

16 komentářů:

  1. taky máte tu úchylku, že chcete, aby se lidi dívali na filmy, které se líbí vám? :-)

    ...a bojíte se (nebo obáváte), že vám pak hodí cihlu na hlavu? :-))

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní17.07.08 8:06

    Fakt? Tak o tom jsem ani nevěděla. škoda, ten film jsem ještě neviděla a to se k tomu chystám od doby, co u nás běžel v kinech :o( Tak zas příště no... Se mnou to je težké. TV program nekupujeme, televizi zapínáme jen na zprávy a na ty ještě nekoukám od doby, co v nich ukázali jak se tyčí dá zabít pes.

    Inka

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní17.07.08 8:51

    Jo, taky mám tu úchylku, Jirko*. A taky už mi ta cihla na hlavu hozena byla, i když velice kulantně. :)
    Kafe a cigára mám na dvd doma, ale nějak mi nejde spustit... Už proto jsem ihned po přečtení tipu běžela k televizi - ale bylo to až po deváté. Nicméně cihla nebude, bude dík za ten tip, i když klidně mohl přijít o chvilinku dřív. ;) (Stihla jsem to od Kate Blanchet.)

    Inko, se zprávami to mám úplně stejně - od doby, co ukázali, jak na nějaké oslavě utýrali kočku. Podrobnosti snad psát nebudu, s ohledem na ty, co neměli tu "čest" to vidět. Ale odradilo mě to dokonale.

    OdpovědětVymazat
  4. ahoj Inko, já mám dokonce televizi zastavěnou někde mezi nábytkem v nepoužívané místnosti už někdy od loňskýho listopadu :-)) ale pořídil jsem si do počítače malý USB přijímač, přes který si zapínám, právě jako vy, občas zprávy. Někdy to okýnko nechávám schovaný v liště pro zvukovou kulisu a zrovna takovým způsobem mi včera film přišel pod ruku :) Jinak taky moc nemusím, ale některých filmů je celkem škoda. Dneska ráno jsem potkal přesně takového psa, jako je ten váš - vzpomněl jsem si a chtěl se zeptat, jestli ještě chodíte na terapie... jak se to.. canisterapie? A jaký to má vliv na psa samotného.

    OdpovědětVymazat
  5. ahój Ebo! Cihlám zdar! Někdy se hodí... (třeba na tu hlavu), ale na barák to zatím není :( nevadí, budu pokračovat a časem snad :-)) No, škoda, že jsi to nestihla, fakt je, že moc dlouhý není... ale na tenhle typ filmu musí mít taky jeden (jedna) klid a zvláštní náladu, už minimálně proto, že je hodně zvláštní :) a mimochodem... hodně dobrý test pro odnaučené kuřáky - pokud při tomhle filmu nedostanou chuť na cigáro, tak jsou z toho venku (hrdě se započítávám, ale kafe jsem šel vařit po deseti minutách)

    OdpovědětVymazat
  6. Anonymní17.07.08 9:15

    Výbornej film. Znám. Jirko* díky za TIP, i když včera se to nestihlo. Mám na paměti a při klidný chvilce si to pustím. Těším se!

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní17.07.08 9:18

    Mimochodem, tvá káva voní až sem :-)))

    OdpovědětVymazat
  8. no, to kafe už je staršího data, ale zase ne jako ten film, tak ještě voní symbolicky, to jo! :-) Přemýšlel jsem o pocitech z filmu a zjistil, že zanechaly takové "průhledno" - něco mezi "prázdnem", což by byl hodně zavádějící pojem, a "čistícím prostředkem", pohled doblba, specifický druh duševní hygieny... Připomnělo mi to nedávný komentář Rulisy o jedné její fotce: "Na to se nekouká, do toho se padá." :-)

    OdpovědětVymazat
  9. Jirko, chodíme stále dělat canisterapii. Jen k postiženým dětem. Jinam se nedostanu, protože nedělám na směny a např. dopoledne nikam nemůžu. Psa to baví, řekla bych, těší se na děti. Už jsme udělaly i zkoušky, sice s odřenýma ušima, ale udělaly. (odřené uši proto, že nechce chodit u nohy na vodítku)
    Takže tak... A díky, že sis vzpomněl.

    Inka

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Jirko - film jsem si nahrála, tohoto rež. mám moc ráda.Film si pustím co nejdřív. - Jo - a tu úchylku mám stejnou - chtěla jsem doporučit v úterý film Hodina tance a lásky, už někdy dřív jsem to viděla, ale tentokrát jsem na to přišla pozdě.- A taky už jsem za doporučení dostala po hlavě - většinou se mně líbí filmy, které se běžně nelíbí. Ach jo. - Moc zdravím.

    OdpovědětVymazat
  11. Tak to sem nestihla a nic mi to neříká... O co jde??

    OdpovědětVymazat
  12. Inko, super, jen tak dál :-)

    Hančí, to je dobře, že máš tu možnost. Jsem zvědavý, jak na tebe zapůsobí.

    Barb, je to sled krátkých filmů, ve kterých jde jen o kafe, cigára a lidskou komunikaci (popřípadě o neschopnost komunikace). Silně odpočinkový film, u kterého se nemůžeš moc snažit hledat pointu, protože ta je v tom, co vyplouvá napovrch hned, žádný složitosti... ale někoho to až překvapí :-) Není to normální film. Prostě jen zlomek života slavných lidí, kteří hrají sami sebe... vlastně nehrají, jen se na chvíli postaví, nebo posadí před kameru :-)
    (přidám ke článku odkaz na lepší vysvětlení)

    OdpovědětVymazat
  13. ten film naprosto miluju uz nekolik let a stale a znova v nem nachazim dalsi veci, ktery me rozesmejou, udivi nebo zabori jeste hloubs do kresla.
    pocinaje cernobilym filmem, konce obsazenim - jeden z mych TOP filmu :)))

    OdpovědětVymazat
  14. Po Pulp Fiction další film, který všichni milujou, ale mě nedostal,o/ Asi na některý věci nemám vkus. Kdo si dá meloun?

    OdpovědětVymazat
  15. no, že bych tyhle oba filmy přímo miloval, to taky říct nemůžu :) ale za skouknutí určitě stojí (tedy v původním znění). Meloun si nedám, protože jsem ještě plný pecek z toho včerejšího :-)) (dal jsem ho nadvakrát, co ty?)

    OdpovědětVymazat
  16. Anonymní20.08.08 1:10

    Já jsem ho taky skoukla, samozřejmě v původním znění, no a taky jsem u toho usla (myšlěno obrazně,o)
    Já si meloun nedám, jelikož ho nemám.
    Ale lidi mají někdy zvláštní vkus na různý věci,o) Ale je to dobře, ať žije demokracie!

    OdpovědětVymazat