středa 20. února 2008

Nezlobte se, že vás tím otravuju,

ale bez povšimnutí to nechat fakt nemůžu. Co se ještě musí stát, aby bylo veřejné schvalování režimu, který jednoznačně vedl k potlačování práv a svobod, beztrestné. Ano, souhlasím, že to historické datum je, ale takhle ho vychvalovat, nebo dokonce vyslovovat přání návratu ke stejným postupům a ještě zároveň odkazovat na další "osmičky" v naší historii, to dokáže jen málokdo.
.

4 komentáře:

  1. Fíha! Zrovna teď před chvílí běžela Ta naše povaha česká - Srp, kladivo a "haknkrajc"... to samé téma. Mrkni - zahlédla jsem jen kus, ale stál za to. Link v odkazu.

    OdpovědětVymazat
  2. že já vůl jsem se na to kouknul teď, kdy chci jít spát :) měl jsem to nechat na ráno, na rozproudění... Hlavní roli hrají lidi, to je jasný... bez ohledu na režim... jenomže tady pořád zůstává ten problém, že dát krovky na oči a nevšímat si toho, je nemožný, a to jsem si nejdřív myslel, že jo

    OdpovědětVymazat
  3. Moc zdravím.
    Já jsem na tom tak, že vůbec nejsem schopná tyto dokumenty sledovat, popř. něco o této době číst. Je mně pak totiž špatně. Takže už se delší dobu všemu podobnému vyhýbám.
    Nemohu pochopit, že např. moje bývalá kolegyně, která mně dokonce nosila samizdatovou literaturu, je teď komunistka - tedy s největší pravděpodobností je volí a nadává na úplně všechno, co teď je. (Bohužel, není sama.) Samozřejmě, že se děje mnoho špatného, ale já se už nebojím. Tedy - bojím se vývoje dalšího života na Zemi atd. pro naše potomky - ale nemusím se bát tím denním strachem, který jsem zažívala po celou dobu svého života až do r. 89.
    Od komunistů se nikdy nedá čekat vůbec nic dobrého. Hrozím se toho, že dnešní mladá generace už o nich neví vůbec nic, neví nic o Palachovi - nemluvě o M. Horákové atd.atd. Je to vina rodičů a školy. Děsí mě to. Myslím si, že bez znalosti minulosti nás čeká velmi špatná budoucnost.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Hančí, rád vidím po dlouhé době tvůj komentář, snad jsi na tom se čtením u PC už lépe.
    Tyhle věci se vždycky týkaly a týkají konkrétních lidí, jak jsem psal Jes-terce, ale politika je fakt takové svinstvo, že se bráním zvěřejňování podobných zmínek jak jen to jde :) Nevím, asi není dobrý, když jsem se rozhodl život spíš pozorovat a nemíchat se mu moc do provozu, ale na druhou stranu jsou věci, které nezkousnu. Budoucnost nějaká bude a je jistá, že ne bez chyb. Někdy se zdá, že lidé ty chyby dělat chtějí. Spirála.

    OdpovědětVymazat