čtvrtek 7. února 2008

Že zadarmo ani kuře nehrabe,

tak na to jsem si už zvykl, ale že jedna z nejbohatších firem v republice musí, chudák, zpoplatnit podávání informací o existenci svých sítí, to tedy vydejchávám fakt těžko. Zákon říká, že "ten a tamten... je povinen poskytnout tamty a tadyhlety informace", pravda, už se nikde netvrdí, jestli za to můžu něco chtít, nebo ne. Je mi jasné, že všechno něco stojí, ale jak mám teď říct té pětašedesátileté paní, co za ní obíhám stavební povolení, že má vypláznout 600,- Kč (!) za potvrzení, že na jejím pozemku, kam už pomalu celé století nikdo cizí nevkročil, opravdu žádný dráty nejsou! Fakt, že jí to můžu za pomoci internetu zlevnit na tři sta, k lepší náladě moc nepomůže.

4 komentáře:

  1. to sis jeste nezvykl, ze penize (BOHUZEL) hybou svetem?

    OdpovědětVymazat
  2. Se divím teda, že Tě to ještě překvapuje. Zvlášť ve Tvém oboru...

    OdpovědětVymazat
  3. Lilu, naštěstí jsou pořád věci, které jsou ještě zadarmo, byť je to někdy mnohem těžší je získat, než kdyby byly za peníze :)

    jes/terko, musím říct, že tohle mě fakt překvapilo. Jsem zvědavý, kdy se toho chytnout i ostatní. Nedávno jsem je chválil, jak perfektně vycházejí vstříc a jak mají zpracované podklady. Jasně, ty podklady musí stát spousty peněz, ale oni tu spoustu peněz už mají. Naštvalo mě to. V očích zákazníka vypadám jak nenažraný hamoun :). Asi to přestanu dělat a řeknu jim, aby si to oběhli sami. (P.S.: hned jsem si vzpomněl, že pořád nechávám být tu položku na faktuře "pronájem koncového zařízení" za 5,98 + DPH, tak jsem jim zavolal a zjistil, že nějakých pětadvacet let se platí tahle položka zbytečně. Zítra si na ně došlápnu, ať má dušička pokoj :-)) )

    OdpovědětVymazat
  4. Daj a jsou krasny... nejkrasnejsi! A stoji pro ne zit...

    OdpovědětVymazat