neděle 14. října 2007

Na novém místě

Tak jsem se konečně rozhoupal a změnil umístění blogu. To předchozí mi nevyhovovalo trestuhodně dlouho a poslední dobou jsem přemýšlel, má-li vůbec cenu něco nového rozjíždět. Teď vím, že má. Minimálně kvůli tomu, že bych přišel o kontakt s tebou. Jo, ty!... s tebou mluvím :-) Sice nemám nikdy jistotu, že poznám moment, kdy tě budu svou blogovou existencí nudit, nebo "nezajímat", ale já to ještě risknu. Uvidíme, nějak to dopadne... sliby jsou zbytečné.
Tyhle stránky by měly být přívětivější i k MSIE, ale pokud byste měli nějaký problém (například při vkládání komentářů), dejte prosím vědět. Otevírají se v malém okně, snad vám to nebude vadit. Pokud je budete chtít vidět přímo u článku, klikněte na název příslušného příspěvku. Také jsem zrušil rubriky - zdá se mi, že sami poznáte, jestli jsem to psal "s úsměvem" nebo bez, a když vložím fotografii, nemusím asi poukazovat na to, že jde o "fotograficky" pojmutý příspěvek. Ještě bych potřeboval poradit s číslováním komentářů (přecijen je k něčemu dobré), takže pokud by se našla nějaká dobrá dušička, která se mrkne na způsob stavby blogu a bude vědět, tak zavřu oči a rád se nechám vést :-)

...a protože vnímat se dá i ušima, budu občas články podkreslovat, snad nenásilně, i něčím dalším...


50 komentářů:

  1. No, tak ahoj. :-)

    OdpovědětVymazat
  2. ahóój! :-) jsi první...musím vymyslet nějakou cenu... :-) snad jsem vybral dobře. S tím blogem...

    OdpovědětVymazat
  3. Nevím. "Zákulisí" tu neznám, ale zvnějšku na mě blogspot působí trochu cize. A chvilku trvalo, než jsem se u Sáry prokousala systémem přidávání a čtení komentářů.
    Ale třeba to bude dobrý zrovna pro to, co potřebuješ.
    Cenu nech bejt. Nevím, proč mě napadlo se po dvou dnech mlčení tvýho kanálu ve čtečce snažit dostat na tvůj starej blog s myšlenkou, že už jsi asi na novým - a byls! :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Nazdar Jirko*! Snad to tu půjde ke tvé spokojenosti. Jak se cítíš - jako žes vyhodil něco cenného, cos vytvářel, a přišel na čistý list papíru? Nelituješ ničehožnic?

    OdpovědětVymazat
  5. vítej na blogspotu, myslim, že tady najdeš to, co hledáš :o)

    OdpovědětVymazat
  6. NO vypada to tu ... jinak... Ale design neni to hlavni, co me za Tebou privadi... Jsou to Tvoje pismenka, ktery tak rada ctu. Diky, ze ses rozhodl psat dal!!!
    Hodne stesti v novem kabate:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Vítej na blogspotu! Používám ho přes rok a nemůžu si moc stěžovat.

    To, čím mě trochu trápí, je právě nemožnost vkládat audio podcasty. A ty tu právě jeden máš. Ale chápu to tak, že je to asi vložený object z Jamenda. Co když však chci umožnit přehrát uploadované mp3?

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj!
    Teda, já zírám! Tedy vlastně nezírám, protože jsi o tom mluvil často, i mezi dvěma klávesnicema, ale když už to je, jsem z toho stejně trochu paf. (vykulené oči) Ať to píše, Jirko*, ať to píše!

    OdpovědětVymazat
  9. Tak snad to tu bude plnit tvoje očekávání a ty se budeš moct věnovat tomu, co je podstatný - psaní ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. Jirko*, jsem na Tvůj "novej bejvák" zvědavá... Budu sledovat každý další kousek, kterým ho vybavíš :)

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Jirko* tak ať se ti v novém umístění daří!!!

    OdpovědětVymazat
  12. Tak hodně štěstíčka! Držím staronovému blogu i nadále pěsti...

    OdpovědětVymazat
  13. Ruliso, ten systém komentářů je vpodstatě jediné, co mi vadí, ale mylslím, že si buď zvyknu, nebo mě to dokope k nějaké změně (i když nevím, jestli tohle měnit můžu). Jinak to zákulisí není špatný, kvůli tomu jsem šel sem. Blogger si rozumí se spoustou aplikací okolo a až se je naučím používat, bude mi to vyhovovat i třeba kvůli fotkám, které chci dělat trochu jiným způsobem. A jinak... asi telepatie :-)

    OdpovědětVymazat
  14. Na způsob komentářů si zvyknem myslím co by dup, pokud nás budeš i nadále rozmazlovat takovou výbornou muzikou ;-)

    OdpovědětVymazat
  15. Liško, podobné pocity mám :-) sama čerstvě víš, jaké to je, ale na druhou stranu - vlastně nic nevyhazuju (ale pořádný úklid dělá občas divy)...přemýšlel jsem, jestli to vyřešit jako ty - přenést si články sem, ale nakonec jsem to kvůli odkazům nechal ležet :-)

    OdpovědětVymazat
  16. Imagine, díky :-) budu mít oči otevřené :-)

    Lilu, nejdřív jsem udělal úplně jiný kabát, ale nakonec jsem to přiblížil tomu předešlému... až přibydou nějaké články, tak to bude možná přehlednější ;-)

    Ahoj Svědku, díky za uvítání - upload hudby je nutný k podcastingu, ale taky si myslím, že přímo na blog to nejde. Je to vyřešené jinými aplikacemi typu imeem, lastFM nebo právě Jamendo. Přesně tak, je to odkaz na jejich stránky, ale mají jednu obrovskou výhodu oproti ostatním - vyřešená autorská otázka.

    Ebo, ahoj! :-)
    Děkuju za povzbuzení a své vyřčené závazky hodlám plnit minimálně na sto procent :-) (je to v IE v pohodě?)

    Špačku, vítej doma! Psaní je teď hlavně na tobě :-) máš takovou zásobu čerstvých zážitků, že kam se hrabu já... :-)

    Jes-Terko, to zní hrozně zavazujícím způsobem :-) ale v dobrým slova smyslu... tak co ti mám na to říct? hmmm... zatím nic ;-) radši jdu něco dělat...

    Tofu, udělám pro to, co chci a můžu - snad to bude stačit ;-)

    Inko, děkuju, jsem i nadále rád :-)

    Muzic, že je dobrá žejo!? :-)

    OdpovědětVymazat
  17. No jistě, však ona je Eba jistě jediná, která nedá pokoj a leze sem přes Explorer, viď? (smích) Tušila jsem, že to přijde... Ta narážka v textu, tss! Ale vypadá to dobře, nic nezlobí, přehrávač funguje. Nevím, jestli je záměr, že oblíbené odkazy nejsou klasicky na straně, ale až dole, nicméně ničemu to nevadí, ať je to jak chce. Takže z mojí modré strany spokojenost!

    OdpovědětVymazat
  18. Ebo [--] , to jsem měl původně u toho MSIE ještě tvé jméno ve článku :-)...ano, je to záměr, jsou dole, aby nerušily text příspěvků... jak říkám - jen ty komentáře se mi moc nelíbí... uvidím, co se dá dělat, ještě je možnost otevírat zvláštní komentářovou stránku, ale to, myslím, vadí víc, protože není vidět původní text.

    OdpovědětVymazat
  19. aha... tak ten text článku je vidět (nahoře "zobrazit záznam"), ale pořád jde o jiné okno, takže bychom se vlastně bavili mimo blog na celkem "sterilních" stránkách - na tom je krásně poznat, jak berou ve světě komentáře jako nepodstatnou, vedlejší věc... možná

    OdpovědětVymazat
  20. to mi prijde jako vazne skoda. Dyt komentare jsou jedina zpetna vazba se ctenari...
    Sou holt divny:-)))

    OdpovědětVymazat
  21. Anonymní17.10.07 9:27

    ...nikdy mě nebudeš svou blogovou existencí nudit, nebo nezajímat, na to vem jeda! :)

    OdpovědětVymazat
  22. ahój, Jájo! :-) ...víš co se říká o tom "nikdy" přeci :-) ale když říkáš jeda, tak já ho teda beru šéfe :-)

    OdpovědětVymazat
  23. ještě jsem chtěl dodat (pro všechny), že vkládání adresy pod jméno je nutné ve tvaru "http://..." tedy pokud chcete, aby byl odkaz funkční

    OdpovědětVymazat
  24. Ahój! :)
    No jo, blogspot a komentáře... sice v nich nevidím problém, ale je pravda, že pár lidí si stěžovalo...
    A k těm rubrikám, nejde o to vědět, zda je to v te a te rubrice ale spis pro zpetne projizdeni clanku...
    Nekdy nemam naladu cist clanky, ktere mi unikly, a tak si zkrátka jen prohlížím fotky...
    Což bez rozdělení bude mnohem složitější :(

    OdpovědětVymazat
  25. Vzal jsi roha právě včas, člověče! Už jsi viděl tu spoušť u nás stále ještě nezdrhnuvších sousedů? Hotová apokalypsa! Nebude trvat dlouho a uspořádáme snad nějakou demonstraci. S klávesnicemi do ulic! (smích)

    OdpovědětVymazat
  26. Anonymní18.10.07 6:01

    Ať žijí typy blogu ,,co si uděláš, to nemáš". IE ale snad už nikdo nepoužívá, nebo ano?

    OdpovědětVymazat
  27. Anonymní18.10.07 6:19

    blackcat:pouziva. A to Ti, kteri v praci nemaj jinou moznost...

    OdpovědětVymazat
  28. Anonymní18.10.07 8:21

    Používá, kočko. A to nejen v práci, ale i doma, protože je... ehm... (neuvěřitelné?)... spokojen! (mrk) Né, nelinčovat, prosím, vždyť já to nikomu necpu!

    OdpovědětVymazat
  29. Anonymní18.10.07 8:27

    Ahoooj, Lemur je tu taky!:o)
    Včera večer mě jistý server taky tak dokonale nas...štval, že jsem také plně rozhodnutá prchnout. A tak se ptám...´Jak je to tu s ovladatelností a také s možností, přetáhnout sem archiv z blogu předchozího? (Já vím, ptám se možná blbě - ale to bude tím, že Lemuři nemají talent na užívání HTML a jiná zaklínadel...:o))

    OdpovědětVymazat
  30. Mimbral ahój ;)
    ...to pročítání archivu a hledání budu muset nějak vyřešit, ještě nevím jak, ale "vono to pude" :-)

    Ebo, no jo, viděl - všichni prskají :-) snad to vyřešíte optimálním způsobem... a k IE - všechny "narážky" jsou z větší části vedené s úsměvem na tváři. Řekl bych, že to víš a máš ho tam taky - převracet někoho násilím na jinou "víru" je to poslední, co bych chtěl :-) (i když zkusit by měl člověk co nejvíc věcí)

    BlackCat, Lilu - docela mě mrzí, že hodně málo lidí používá Operu (třeba tady jen jeden člověk), která dobře kombinuje právě vlastnosti IE a Firefoxu - já používám FF, protože jsem si na něj zvyknul a vyhovuje mi (stejně jako Ebě IE) - a úplně nejhorší by bylo, kdyby někdo používal FF jen z módy, proto jsem do zápatí tu ikonku ani nedával - pokud bude FF tak masovou záležitostí jako je pořád MSIE, karty se zase obrátí... ale myslím, že všichni mluvíme o stejné věci s podobným náhledem... P.S.: momentální statistiky: FF 46,15% MSIE6 34,6% MSIE7 19%

    Ad... vlastně Lemure, ahój :-)
    ovladatelnost je tu stejně dobrá, možná lepší, než na blog.cz - je to založené na principu flashové aplikace s grafickým ovládáním, jednodušší to asi už být nemůže :-) a přitom lze provádět úpravy html a css...podívej se na tyhle stránky, dozvíš se detaily. Přetáhnutí článků samozřejmě jde, ale dá se to dělat jednoduše, nebo složitě - podle toho, jaká "zaklínadla" právě znáš :-) Já se rozhodl, že je nechám tam, kde se narodily - hodně štěstí při výběru :-) ...počkej, vždyť máš přeci zkušenosti s e-stránkami ne?

    OdpovědětVymazat
  31. tak se mi podarilo otevrit komentovani. Doma je to uplne nemozne a v praci jen po prekonani nekolik barier. Jirko, ja nejsem moc rada ze jsi se prestehoval, protoze se mi otviraji komentare tak pomalu ze doma se mi neotevrou vubec. A tak si muzu precit clanek ale jiz nelze komentovat. A v praci trnu ze prekonavani asi ctyr barier vyvola poszdvizeni na serveru :o)))

    OdpovědětVymazat
  32. jé Radko, to mě mrzí :-( bez tvých komentářů by byl blog "nedochucený"... máš pravděpodobně nastavený prohlížeč na nejvyšší možné zabezpečení, které některé věci nedovolují. Nevím, jak to funguje v exploreru, ale ve firefoxu lze nastavit pro určitou stránku jiné zabezpečení, nešlo by to ve tvém prohlížeči taky?

    OdpovědětVymazat
  33. teď jsem to projel přes internet explorer a zkoušel různá nastavení. Jedná se přesně o to, proč mi vyhovuje Firefox víc - dovolí bez složitého nastavování různé aplikace relativně bez ohrožení bezpečnosti. IE se musí pro správné zobrazení nastavit pomocí volby "nástroje - možnosti internetu - zabezpečení" úroveň tohoto zabezpečení na "střední". Potom bude blog fungovat mnohem lépe - do té doby nejsou vidět ani takové věci jako hlasovací výsledky, nefungují některé odkazy, přehrávač s hudbou... Radko, pokud to jde a tohle nastavení budeš moci udělat, mělo by to být vpořádku - napiš, prsím

    OdpovědětVymazat
  34. neprsím, prosím :-))

    (mimochodem, poslední dva komentáře píšu na zkoušku v IE)

    OdpovědětVymazat
  35. tak jsem se sem dostala i z domu, ale napoctvrte. Jde to ztezka, ale jde. To je dulezite :o)))

    OdpovědětVymazat
  36. ale stejně mě to štve... upravil jsem aspoň jednu věc, která zdržovala načítání toho okna s komentáři... na další věci budeme muset teprve přijít :-)

    OdpovědětVymazat
  37. Tak ahoj, mám IE, bojím se lézt do něčeho jiného, ale dostala jsem se sem pravda sice o chvilinku dýl, nežř na blogu, ale dostala :)

    OdpovědětVymazat
  38. ahoj Anino :-) neboj se... vyzkoušej, nic to nestojí a zkušenosti jsou z velké části dobré - navíc to jde snadno zase odinstalovat, pokud myslíš FF

    OdpovědětVymazat
  39. Jirko - moc zdravím - i když nevím, jestli dokážu ten komentář zveřejnit. Trvalo mi to docela dlouho, než jsem se vůbec dopracovala sem. Napsala jsem ještě na tvůj starý blog.-Nemůžu hlasovat, protože vůbec nevím, jaké okno kde mám hledat, nic jsem nenašla - jenom toto. Ach jo - se mnou je potíž. Ale jsem ráda, že budeš psát dál, i když bych bývala byla raději, kdybys zůstal na starém blogu.Přeji ti moc, abys byl spokojenější.Moc zdravím.

    OdpovědětVymazat
  40. ahoj Hančí, nakonec se to podařilo, ale, jak jsem už psal Radce, mrzí mě ty problémy a byl bych nerad, kdyby to kazilo čtení. Zkus, prosím, nastavení, které jsem popisoval v předešlém komentáři o prohlížeči - samozřejmě jen pokud chceš.

    OdpovědětVymazat
  41. já zapomněl, Hančí, že vlastně používáš Firefox, takže to nastavování pro tebe neplatí, to je pro InternetExplorer... jestli jsi neviděla tu anketu a další prvky (například ten přehrávač u prvního článku), tak pravděpodobně nemáš nainstalovaný flash přehrávač v prohlížeči, ale je to divný - Firefox by tě měl sám upozornit na to, co chybí a nabídnout ti možnost instalace prvků. Snad na to přijdeme :-)

    OdpovědětVymazat
  42. Rozhodnutí je jen na tobě. Povolit vyskakovací okna není problém a alespoň vidíš článek. Občas se vracím k textu, který chci komentovat a vyskakovací okno je lepší.
    Blogger je dobrá volba, ale komentáře nemá vyřešené. Co se dá dělat, no.

    Mimochodem, nic proti IE. Jde o volbu. Každý nechť používá, co chce. To mi připomíná, že bych měla upravit svůj blog, aby v IE nevypadal ohavně. :o/// Práce navíc, no.

    OdpovědětVymazat
  43. ahoj Jirko - tak jsem zase tady - já jsem si přehrávala tu hudbu, cos vložil - to vidím a můžu přehrávat - akorát nerozumím, jaký jsou dvě možnosti vkládání komentářů - když kliknu na "přidat komentář" - tak mně vyskočí okýnko - tam komentář napíšu a odešlu - jenom právě nevím, jaká je ta druhá možnost - takže proto nemůžu hlasovat - znám jenom tuhletu možnost - ta mně docela vyhovuje. - Určitě si zvyknu, to je jisté - ale možná to chvilku potrvá. Stejně jsem ráda, že se k tobě už dostávám bez problémů! Moc zdravím!

    Tak poprvé se mi nepodařilo komentář vložit - tak snad podruhé mi to vyjde.

    OdpovědětVymazat
  44. Blackcat, jo - je pravda, že to malý okno je lepší právě kvůli tomu přehledu článku, nechám to takhle :-)

    Hančí, tak to jsem rád, že už nejsou takové problémy, já myslel, že se ti něco nezobrazuje - ta druhá možnost vkládání komentářů spočívá v tom, že je můžu nastavit, aby se otevíraly na nové stránce, ale už jsem to přepnul na tohle vyskakující okénko, protože téměř všem vyhovuje lépe. Ta druhá možnost tady byla ze začátku. Problém, o kterém píšeš možná vězí v tom, že jsi nezaškrtla tu prostřední možnost identity, tedy "jiná" - ta první, vlevo, je jen pro komentující, kteří mají také u google (správce tohoto blogovacího systému) účet - trochu se snaží o vytvoření uzavřené komunity uživatelů služby blogger.com, což mi moc nesedí, ale jinak vypadá server celkem dobře, tak teď už jenom, abych přestal vysvětlovat a taky konečně něco napsal. Hezký den :-)

    OdpovědětVymazat
  45. moc zdravím - tak doufám, že už to pro mě bude bez problémů - a těším se na tvoje povídání - o čemkoliv.

    OdpovědětVymazat
  46. co se tyce prohlizecu: ted jsem to resila pri tvorbe novych stranek a musim rict,ze nekolikrat jsem byla na zkolabovani. Nevadi mi kolik existuje prohlizecu ani to kdo jaky pouziva... co me ale vytaci je, ze nevykresluji stejne. Jak by bylo nam programatorum krasne, kdybychom nemuseli neustale resit: Jakpak se to zobrazi tam a tam?! Brrrr fuj. To jediny me stve! A muzou za to vyvojari v Microsftu a Mozili a Opery...
    Byla bych pro sepsani manifestu za stejne vykreslovani vsech prvku html...
    Sem se rozohnila:-))))

    OdpovědětVymazat
  47. Anonymní24.10.07 7:54

    Ještě jsem zapomněla dodat, že mixuju FF a Operu (když chci něco rychlejšího, jelikož FF je docela líný) a vyhovuje mi to. ,o)

    OdpovědětVymazat
  48. Jeden z mála hezkých blogů a už je fuč... aspoň, že pokračuje. Přepisuji tedy link. Jen tak dál....

    OdpovědětVymazat
  49. děkuju N., že jsi přepsala :-)

    OdpovědětVymazat
  50. Ahoj, koukám, že stěhování z blogu.cz se šíří a šíří...hodně štěstí na novém! :o)
    WWs

    OdpovědětVymazat