čtvrtek 15. dubna 2010

Záhada teploměru

Předtím jsem to neměl moc ve zvyku - snad proto, že jsem neměl teploměr, a vpodstatě mi bylo fuk, jak je venku - ale poslední dobou před odchodem do práce zavadím pohledem o displej takové té meteostanice s bezdrátovým čidlem, položeným na vnějším parapetu okna (dali mi to darem). Fungoval celkem normálně, ale po několika špatně odhadnutých ránech (né ránách) pár dnů dozadu jsem se celkem klepal, protože mé oblečení bylo nepřiměřené tomu, co se venku dělo. Můj mozeček vydedukoval, že to bude "asi ňáký rozbitý" a začal jsem zkoumat obě části přístroje. Vzhledem k tomu, že kromě roztřískání celého výrobku můžete maximálně vyměnit baterky, tak jsem vyměnil baterky a zase se chvíli oblékal podle teploty, tlaku a rosného bodu. V pondělí bylo 13° a dneska dokonce 17°C, to všechno kolem sedmé ráno!, takže zase kosa samozřejmě a já ji klepal celé dopoledne. I tentokrát jsem totiž odešel v "jarním modelu" a než jsem dorazil do kanclu, bylo jasné, že budu kupovat nový teploměr, protože sedmnáctistupňová fikce byla zase úplně mimo realitu.

Jéénže...

Sedím si takhle po obědě za oknem (vevnitř) a relaxuju (ano, je to opět na záchodě) a najednou se místností mihne stín. Zjišťuju, kde co lítá a ona je to naše kočka polodomácí. Rozvaluje se za sklem a nenápadně sonduje mezi žaluziemi, jestli nemám náhodou poblíž sáček s masem, co jí tak chutná, i když samozřejmě naoko těžký nezájem. "No nic, holka, nemám ani maso, ani čas, musím zase do kanceláře, dobře to tady hlídej", řekl jsem v duchu a ztratil se jí z očí.
Vzhledem k tomu, že mé myšlení má trochu problém s pozvolným najížděním a některé věci mi docházejí až po (díkybohu aspoň to), tak jsem se doslova plácnul do čela až kdesi v parku.

Takže záhada teploměru je zlomena. Teď pro změnu začínám řešit, co si počnu s podchlazenou kočkou.

7 komentářů:

  1. :-))))) bajecny! Kocka polodomaci se asi rozhodla, ze se potrebujes otuzovat!

    OdpovědětVymazat
  2. Někdy jí ten kožich závidím ;-)

    OdpovědětVymazat
  3. Stalo se nám v zimě, že u nás přespával po plese Alexin přítel a když koukl na teploměr, také zahlásil, že máme rozbitý teploměr. Bohužel neměl pravdu. 9°C doma a -18°C venku byla krutá realita!

    OdpovědětVymazat
  4. Vzpomněl jsem si na film Nástrahy velkoměsta :-) Jak prohodil botu nezaskleným oknem po kokrhajícím kohoutovi, vyhnal tučňáka ze skříně, rozbil loktem led v lavóru, aby se mohl umýt a řekl si, že už s tím musí něco udělat :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Viděla jsem jinou "verzi" :) filmu. Až po tučňáka dobrý. Lavór taky souhlasí, ale led je rozbíjen cca 5 kg kladivem, ne loktem. Pak už nic moc až do konce. Záhada teploměru mě zaujala mnohem víc.
    Mo

    OdpovědětVymazat
  6. Ach jo. Po prvním komentáři to napsalo, že se nenačetlo a jak je vidět, tak nakonec načetlo. Omlouvám se. Je mi líto, neumím to.
    Mo

    OdpovědětVymazat
  7. Aha... tak to jsem si asi představil sebe v té situaci, nemám 5kg kladivo :-)
    S načítáním komentářů si nedělej hlavu, počítače vždycky udělají to, co jim zadáš, ale už ne to, co po nich chceš.

    OdpovědětVymazat