sobota 13. června 2009

Divení se

Divím se, jak se pořád lidé něčemu diví. Ale když jsem v protijedoucím rolsrojsu uviděl jasné obrysy pravého obrovského nefalšovaného plyšového medvěda, divil jsem se taky. Zatímco jsem sbíral oči, vypadlé na palubku a obočí se mi ztrácelo pod vlasama, bylo mi jasný, že halušky to nebudou. V takové rychlosti nemáte možnost nic vyfotit, to dá rozum a když nemáte foťák, tak tuplem, to dá taky rozum, tak jsem vám na nejbližší benzínce s mekdonaldem nakreslil schema. Ano, mé myšlenkové pochody nepatří mezi nejrychlejší; v tom jste mě už někteří prokoukli; takže vysvětlení mi doteklo až po tom, co jsem míjel asi pátého automobilového veterána, většinou s "anglickým" řízením, ale smát jsem se přestal až potom, co mi vlítnul nějaký sajrajt do pusy otevřeným okýnkem, a že to trvalo, odhaduji to na minimálně tříkilometrový smích.
Zmíněná benzínka s mekdonaldem není v mých větách náhodou. Tam jsem se divil podruhé a ještě víc. Známý mezistátní obchod s nechutně nezdravými výrobky, co křiví správnou postavu a demoluje snahy o zdravý životní styl, jsem navštívil (omlouvám se Tofu007) po dlooouhé době a čistě jen ze studijních účelů, abych ověřil, jestli ti, kdo o tomto mezistátním obchodě s nechutně nezdravými výrobky tvrdí, že jen křiví správnou postavu a demoluje snahy o zdravý životní styl, mají pravdu. Protože bylo uvnitř plno a já na starší kolena zjistil, že nejsem zvědavý na to, abych se lepil na cizí (vesměs udivené) lidi, zvlášť v přeplněném mezistátním obchodě s nechutně nezdravými výrobky, co křiví správnou postavu a demoluje snahy o zdravý životní styl, vzal jsem si ty výrobky, co křiví... vzal jsem si to jídlo s sebou do pytlíku, abych si ho rozbalil a snědl ve stojícím autě (mém) s otevřenými dveřmi, za současného relaxování a pravidelného dýchání nosem. A při té siestě, abych to zkrátil, se mi naskytl jedinečný pohled, kterému jsem se nejdřív, jak jsem slíbil, divil a pak litoval, že nemám pořád ten foťák. Mno... takže jsem vám tam nakreslil schema, abyste si to představili. Představte si (můžete se i divit, jste jenom lidi), jak před domem s rychlým občerstvením (označeno pod písmenem A), sedí malinko rozložitá paní B a vyhřezlým prsem kojí mrňavé dítě C. No představte si tu kompozici! Stačilo by jenom trochu popojít stranou, sebrat odvahu, zahodit stud a máte v zákrytu tuhle dvojici s logem superrychlého občerstvení. A já nemám foťák! Neměl ho ani řidič auta D, které jeho vinou nestačilo dobrzdit za autem E (pro nedostatek papírové plochy označení nakresleno na palubku v mém autě), pravděpodobně (ale bez záruky) z důvodu civění na paní B, kojící mrňavé dítě C., před mezistátním obchodem s nechutně nezdravými výrobky, co křiví správnou postavu a demoluje snahy o zdravý životní styl A. Prostě... třešnička na dortu v podobě nabouraných aut (Nabourání, zachycené na schématu je přehnané, čistě pro názornost) a já to takhle pro.. pro.. promrhám.
A závěr? Je to pravda!
Je jasné, že mezistátní obchod s nechutně nezdravými výrobky, co křiví správnou postavu a demoluje snahy o zdravý životní styl skutečně prodává nechutně nezdravé výrobky, co křiví správnou postavu a demolují snahy o zdravý životní styl! Dokonce účinkují dřív, než byste se nadáli. Nestačil jsem se divit, jak vypadal, krátce po návratu domů, můj pravý profil v zrcadle (zejména ve špekové oblasti). Úplně zkažená postava! Veškeré snahy o zdravý životní styl jsou fuč. Další důkazy můžeme najít nejen u paní B, ale i u pána, řídícího auto D, který bude navíc tvrdit, že nežádoucí vzhledové změny se vztahují někdy i na automobily, což se ovšem netýká těch, které řídí plyšoví medvědi.


11 komentářů:

  1. hezky jsi to namaloval. já nedávno litovala, že nemám foťák, když na vesnici na lavičce seděly dvě ženy vesnického vzhledu a za nimi za tou lavičkou nástěnka s plakátem: PRODEJ SLEPIC. A ony klepaly těmi zobáky o stošest....

    OdpovědětVymazat
  2. No.. :-)) Na podobné výjevy je expert Ydiot (odkaz v pravém sloupku), ten má oko i foťák tam, kde má být - třeba fotka, na kterou odkazuju pod svým nickem :-)
    P.S.: Pořád nejde ve Firefoxu vkládat do komentářů nic ze schránky, nevíte o tom někdo něco?

    OdpovědětVymazat
  3. úúžasné :) Jirka*, tentokrát by to fotka nevystihla, pretože tvoje schémy (veľmi sam i páči ako si to nazval :))) ), sú úplne skvelé :)

    Pripomenulo mi to kamarátovu fotku:
    http://www.birdz.sk/usercontent/albumy/356882.jpg

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, slečno Bc. :-)) nad označením "skvělé" bych se mohl s úspěchem hádat, třeba nohy bych měl měl ještě dopilovat, ale děkuji za uznání, vzpomněl jsem si přitom na tvé vroubkované známkové okraje, ale to bych tě moc kopíroval a víme dobře, jak "to máš ráda" :-)) Ten pohled na medvěda "za volantem", ten byl opravdu šokující.
    Kamarádova fotka je moc povedla :)

    OdpovědětVymazat
  5. aaale to by nebolo kopírovanie, tamto bolo o inom :) takže pekne dokresliť! :)

    OdpovědětVymazat
  6. hele ja uz se divim jen lidsky blbosti...

    OdpovědětVymazat
  7. :-)) scénky ze života.

    Ten trůnící medvěd je krásnej.
    Kreslils to propiskou?

    OdpovědětVymazat
  8. Ano, propiskou a hlavně v bojových podmínkách, ale tvých grafickoreportážních výkonech, Liško, jsi nedostižná :) Včera jsem málem medvěda odeslal jednomu zákazníkovi netuše, že ve scanneru je stále založený rolsrojsmedvěd :-)
    Radko, děláš dobře, člověk se zas nesmí tolik divit, že :-)

    OdpovědětVymazat
  9. :-))) to jsem se po dlouhé době zase pěkně zdravě pobavila a nepoazilo mi ani postavu ;-) Jirko* výborný a příště foťák sebou, Kyklop by chtěl určitě vidět to prso :-)))

    OdpovědětVymazat
  10. Ahój! No... to je mu podobný :-)

    OdpovědětVymazat