čtvrtek 5. února 2009

Kousek hudby

Přestože jsem hudební nevzdělanec a k různým kouskům se, na rozdíl od dění v minulosti, dostávám jen náhodou, se nebojím říct, že dobrej kousek ještě poznám. Ode dnešního rána k nim s klidem můžu počítat kapelu Care Bears on Fire, která sice hraje líbivý riffy a je přesně v tom bodě, kdy si buď ustele na dvou laciných hitech a skončí, nebo se odrazí výš, ale má v tom už teď každopádně to "něco navíc". Na chvilinku mi i připomněly první kroky L7. Je to totiž holčičí kapela a po skouknutí jejich webu mi bylo jasný, že jsou hodně mladý. Ale když jsem se podíval na jejich skutečný věk, spadla mi brada ještě níž. Je perfektní, když lidi "něco dělaj" a na tyhle si počkám, ale jestli to takhle půjde dál, tak za chvíli bude poslech podobných kousků trestnej.

.

.

11 komentářů:

  1. No popravdě mě neuchvátily. Navíc nemůžu najít žádnou jinou jejich píseň než tuhle...

    OdpovědětVymazat
  2. Jo, mají ještě jednu :-)
    Ale díky za upřímnost... já si myslím, že by z toho mohly něco vyškrábnout.

    OdpovědětVymazat
  3. Jirko* tak budem holkám přát ať jim to vydrží! L7 kolem mě taky proběhly, ale Spitboy! To bylo něco našla jsem jen toto http://www.youtube.com/watch?v=W9QUADvwh4o
    zažila jsem LIVE na Strahově007 ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Tofu, jo, to já rád přeju :-) Poslechl jsem si ten odkaz, oproti tomu jsou tyhle holky zas mentolovej bonbon (a možná jsem to s přirovnáním k L7 přehnal), ale narazil jsem na youtube na jejich koncert (tedy na Care Bears on Fire) a taky tam maj podobný náznaky, akorát ještě nemůžou tolik řvát, ale ony dorostou :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Tofu, ty náznaky tady: http://www.youtube.com/watch?v=Zg3nvWkI53E
    (ale nesmíš se jim smát prosím:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Hm... uvidíme. Zrovna nedávno jsme se s kamarádkou podivovaly nad písní Robbieho Williamse znějící v pozadí hospůdky, že vlastně Take That byli příšerní, producentský kluci mající za úkol jen vydělávat peníze - a Robbie se jako jediný dokázal z tohohle vyhrabat (ačkoli to samozřejmě také není nějaké intelektuální umění) a postavit se na vlastní (velmi charismatické, nutno říci) nohy... Rozhodně to bylo nečekané.

    OdpovědětVymazat
  7. Anonymní10.02.09 0:16

    upřímná, dominantní basa. Ale fakt, ta basačka má talent a výborný zvuk (Fender Precision - možná i nějaká levná kopie, ale zní jak origoš :-)
    i když hraje jednoduše, tak právě tam se to nejlíp pozná

    teda jako - celá ta písnička je fajn :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Bah, na Robbieho jsem vždycky koukal skrz prsty, ale jen do té doby, než jsem se o něm dozvěděl (a poslechnul) trochu víc, takže to mám asi podobně...

    Fousku, žejo?! :-) Ani to sólo na hlavní kytaru mi nepřijde úplně tak laciný... no uvidíme, teda uslyšíme. Možná.

    OdpovědětVymazat
  9. já takový jednodušší bigbít celkem můžu :-)
    i ten komplikovanější můžu, hlavně musí mít tu energii nebo co.

    OdpovědětVymazat
  10. ...a co říkáš na Juliette and The Licks? (viz v pravém sloupku Youtube

    OdpovědětVymazat
  11. no... koukám, že lepší (a kvalitnější) obrázek si uděláš spíš na MySpace:
    http://www.myspace.com/julietteandthelicks

    OdpovědětVymazat