úterý 7. října 2008

(Už ne)chořím


Tak jsem se konečně dočkal. Všichni kolem to měli, snad jenom já jediný pořád nic. Už jsem si připadal trapně. Nechápu, proč se nějakej lék má brát po padesáti kapkách?! Proč prostě neodšpuntujou to pitomý kapátko a nenapíšou polévkovou lžíci?! Podezřívám doktory, že chtějí zároveň léčit pacientovu netrpělivost. Jedna - dvě - tři.... tři.... tři.... čtyřipětšestsedm - osm...osm....ooossssmmm - devětdeset - jedenáct - dvanáct - třináctčtrnáct - sakra kolik to bylo?! - šestnáct - sedmnáctosmnáct-totošustí-devatenáct - dvě velký k tomu je dvacetjedna... atd. Ještěže tenhle sport neprovozuju moc často. Toho výrobce kapátek bych dal ke zdi, anebo ještě líp - odteď budeš pít podle návodu! A máš to. Taky nechápu, kdo může dát svýmu psovi jméno Bacil (to mám z toho gůglování doprovodného obrázku, který jsem nakonec vyměnil za instruktážní video). Brr... je to hnusný [polk]. Taky si myslíte, že medicína musí být hnusná? Mně se moc nelíbí to dnešní ochucování léků pro děti (vlastně i dospělé). Pamatuju si dost dobře, jak jsem z těch lektvarů byl tak rychle vyléčenej, jak jen to šlo. Taky "voblbováků" bylo myslím míň. A taky si pamatuju Isabelu. To byla kobyla. Stříbrná jak z Popelky - tý šafránkový. Grošák(?) Bylo mi možná tak deset, co mě na ni v zimě posadili. Všude bílý pole a grošák (asi teda). A pak angína jako řemen. Proto si to pamatuju. Čtrnáct dní v kuse a já nesměl vystrčit ani palec od nohy. Jen jazyk na doktorku dvakrát týdně (tehdy ještě jezdila po pacientech - dneska na ni nemůžu vystrčit pomalu ani v ordinaci). Fuj to je mi blbě. Potřebuju Macha a Šebestovou, Zn.: Nutně.



(P.S.:Vždycky mě dostane ta pasáž (čas 6:10) "a když přišel pan doktor a Kropáček na něj udělal EEEÉÉAAÁÁÁÁ..." to musel pan Nárožný vypadat:)

14 komentářů:

  1. Ty jo Jirko*, když opomenu téma, o kterém je článek - připomněl si mi tímhle večerníčkem tu dobu kdy jsem jako malá milovala večerníčky a tenhle patřil k mým oblíbeným - hned bych se vrátila do dětskejch let :o)

    OdpovědětVymazat
  2. jinak samozřejmě přeju brzké uzdravení

    OdpovědětVymazat
  3. Macha a Šebestovou nemám, ale mám Méďu Béďu, ten film, a ten je fakt super, to někde schrasti a nebude se ti chtít z postele!

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Imagine, já měl nejradši Krkonošský pohádky (akorát se mi nelíbilo, že chudák Trautenberk všechno odskákal, a to minimálně jednou za nic nemohl) a Včelí medvídky :)

    Noro, Méďu Béďu neznám a musel jsem si ho najít, ale... kterýho myslíš? Tohohle, nebo tady toho? ..vlastně, já neviděl ani jednoho, tak to mám možná jednodušší :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Anonymní08.10.08 0:09

    Já měl nejradši tyhle medvědy :)

    OdpovědětVymazat
  6. ano ano! to je klasika :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak přeji brzké uzdravení!

    OdpovědětVymazat
  8. ja ti psala prani a zmizelo. Takze preju brzke uzdraveni taky :o)

    OdpovědětVymazat
  9. Tuliaknel, ahój! :-) Děkuju

    Radko, já to vyšetřím a viníka pověsím (na blog), v každém případě udělám i pro uzdravení vše, co budu mít v silách (nemůžu otevřít ani víno hergot)... a teď mi, prosím, řekni, jak ti mám v komentářích říkat Radko nebo Ratko? :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Já mam nejradši Dášenku, zrovinka teď jí dávaj! A Včelí medvídky, to je jasný. Nestíhám, nestačím... Chtěla sem ti říct, nakup si nějaký vitamíny. Já denně dlabu Megacéčko nebo-jak-se-to-jmenuje (ani to nebylo moc drahý) a nemocná jsem taky ještě nebyla. A ani to nečekám ;)

    OdpovědětVymazat
  11. Barb, člověče, když o tom tak přemýšlím, tak podobný problémy jsem začal mít až teď, kdy jsem přestal kouřit - předtím jsem dostal podobný nemoci tak jednou za tři roky. Vitamíny mám radši přirozeným způsobem, v době nemoci zvýšeným přísunem ovoce, ale ani jindy to neflákám :) Holt někdy to nepomáhá :(

    OdpovědětVymazat
  12. Anonymní09.10.08 6:41

    ten první, tenhle, http://www.csfd.cz/film/69119-meda-beda-hey-there-its-yogi-bear/# , "béďo, říkej mi sladké nemysly..." "nesmysl, nesmysl, nesmysl, nesmysl nesmysl nesmysl... a že jsi to ty, kotě, tak ti přidám ještě jeden nemysl, pro nesmysl!" je to ge-ni-á-lní pohádka!! až jí uvidíš, buď vyskočíš z postele jako řípa, nebo už nebudeš chtít vstávat!

    OdpovědětVymazat
  13. K tomu ahoj - ano, opět jsem se vrátila ke čtení blogů. Tak sem občas juknu:o))

    OdpovědětVymazat