středa 10. září 2008

Nechápu

Nechápu, jak můžeme nadávat na naše neschopný politky, na násilí ve světě, na vysoký výskyt blbců a divných nenormálních lidí kolem nás, když se nedokážeme rozumně domluvit na pořadí v čekárně. Jo, už zase, dneska ráno. Přehlídka arogance, netečnosti a opovržení nad druhými, bez zamyšlení nad sebou samým. Opět a zase bez rozdílu věku. Ta tlustá dýchavičná paní s vrozeným pudem všechny srovnávat do latě byla nejhroší (cha! klidně tam ten překlep nechám). Diskriminace? Jo. Takové ty drobné nenápadné křivdy z rychlých úsudků a prvních pohledů, bez ochoty zjistit si víc o člověku, kterého mám na mušce. Zvykám si. Když vyleze opilý chlap z hospody, je to relativně normální. Když vyjde v takovém stavu ženská, je to čarodějnice k upálení, matka na zatracení. Hubený člověk se může cpát na veřejnosti čímkoli a v jakémkoli množství, zvlášť hezká hubená ženská - to je chudák, který pro samé povinnosti a práci nestíhá ani tu bagetku slupnout, a vypadá sexy i při jídle. Přesný opak tlusťochů - co na tom, že dneska neměl ještě ani housenku, takhle se prasácky ládovat zeleninovým salátem na veřejnosti! Vždyť těmi knoflíky musí za chvíli někoho zastřelit! "Už vím, kdo mi zkazil děti!!! Takoví, co ukazují, že žrádlo je orgasmický požitek nade všecko!!", hergot...musím si zajít ještě pro jeden chlebíček (říká si bezchybný člověk). Diskriminace? Jo. Taková malá, často jen podvědomá, ale jo. Něco jako když si zkontroluju poklepem na kapsu svou peněženku kdykoli kolem přejde nějakej "vágus", a přitom může být takový.... splendidní. Žeby to byla výsada Čechů? Neschopní cizinci se prý totiž vejdou jenom do jedný bedny.

15 komentářů:

  1. Tyjo, zrova jsem nad tim premyslela.

    Nudni jsou smutni. Vyberu podmnozinu a oznacim ji. i kdyz ten zbytek je uplne stejne smutnych. Jenze u tech nudnych je to najednou diagnoza. I kdyz vtipna. Sranda.

    Tlusti zerou. i ostatni zerou. U tech tlustych je to diagnoza. Mozna mene vtipna.

    Je to typicky ceske uvazovaní? Nebo je to typicky lidske uvazovani? :o))) (to druhe je spravne)

    OdpovědětVymazat
  2. KOlikrat uvazuju typicky lidsky! Casto. A to se tomu branim zuby nechty. nechci. A presto me to dostihne. jako cerna mura. automaticky :o))

    OdpovědětVymazat
  3. Radko, probůh, dyks to otočila.
    Nikoli nudní jsou smutní, ale smutní jsou nudní. :-))

    Ve vztahu k tomu, co od lidí očekáváme, že jací budou, jak nás budou zajímat. Jako dilema mezi smutnými a veselými, že si jeden (Fousek) nevybere.
    Protože smutní jsou nudní, zatímco veselí každou chvíli trapní - ale nebylo to o těch veselých a smutných, ale právě o těch okolo, že ať jsi jaká jsi, vždycky je tam nějaký mínus.

    Kruci, ty ses za schytla svýho a jedeš jak dráha nalevo napravo nevidíc nekoukajíc... :o)

    No, tu poslední větu u Fouska, ke které to všechno jaksi směřovalo a která byla pointou, už rozebírat nebudu. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Ru, prece je uplne jedno jestli veseli, trapni nebo smutni. Ja furt premyslela co me drhne (jako spravnemu kazisukovi co se zadrhne na kdecem) Nemohla jsem na to prijit.

    Nejde vubec o to kdo co. Ani u koho :o)) to je vedlejsi.
    Jirka to popsal skvele. Vybereme si skupinu, prisoudime ji vlastnosti. A je to :o))

    Takhle se delaji vedecke pojednani :o))) A ja furt, proc me tak serou :o))

    OdpovědětVymazat
  5. No, to je sice hezký a gratulacehodný, žes to prostřednictvím toho Fouskova textu pochopila, akorát mně vadí, že si myslím, že ten text o tomhle nebyl. Takovej nebyl. Proto tu plkám a snažím se ti vysvětlit ty rozdíly - což pro tebe je - chápu :-)) - nepodstatný a nezajímavý. :-)

    OdpovědětVymazat
  6. No nebyl :o) A za to se moc omluvam. Micham koše s baňama.

    Ale ulevilo se mi.

    OdpovědětVymazat
  7. pořád nemůžu vypozorovat, která že to věta u Fouska měla být :) ale to je fuk, hlavně že jste vy v obraze :-) a že se nakonec dohodnete (nebo shodnete?)

    OdpovědětVymazat
  8. tý vole, díky, že mně tak pozorně čtete :-)

    OdpovědětVymazat
  9. No jo no, tak se to tak na tom světě děje. Ale myslet si, že to dělají jen češi, je naivní,o) Češi nejsou takový esa, aby měli na něco monopol, a žádnej stát na světě neni. Všude je to stejný, ale třeba jinak balený. Balení jinejma nápisama. Balení. Lidi se balej... achjo

    OdpovědětVymazat
  10. ratko,
    jaký typický uvažování? Já se v tom neorientuju a připadá mi proto, že to je TVOJE uvažování, do kterého moc nevdiim a nijak typické se mi nejeví. Prostě tvoje.
    Ti trapní veselí, to nebyla žádná škatulkace; nic toho druhu, jen zajímavej postřeh, bez nároku na nějaké vědecké zobecňování a strkání do vět a důkazů. Tím se to akorát zkazí.

    Jirko*, to se mi líbilo s tím překlepem hroším!
    Kdy jdeš zas do čekárny? Těším se na reportáž. A co to rande s tou krásnou dámou odminula?

    OdpovědětVymazat
  11. ahoj Noro, určitě to je záležitost lidí, nejen Čechů, jen jsem potřeboval oslí můstek na tu fotku :-) a jo, lidi se balej, obalujou, maskujou... jakoby jim..nám... nedocházelo, že ostatní jsou taky lidi a musej (můžou) vědět, kde je pravda.

    Ahoj Liško, čekáren mám už nad hlavu, tak se jim budu zase nějaký čas vyhýbat :-) krásná dáma odminula má zatím jiné starosti a já taky :) další schůzka příští týden, ale nějak se nám to pracovně komplikuje a ona je strašně nervní, to se mi vůbec nelíbí :)
    Heleď, Liško, co to tam u vás věšíte na lampy?! Ty kytice jsou tam pořád, nebo je to nějaká mimořádná událost? :-) (teda ne že by nebyly hezký)

    OdpovědětVymazat
  12. Jaký kytice na lampy kde?
    V Břevnově? Žádných jsem si nevšimla. Lepší kytice, než umrlce, to zas jo. Brr.

    OdpovědětVymazat
  13. jo, tam až nahoře, u cesty na Ruzyň - jsou obrovský

    OdpovědětVymazat
  14. Když ty o Ruzyni... dneska tam jedu zaplatit jednu letenku. V pondělí budu platit dvě jinde. S osmi lidmi komunikuju o letenkách a jízdenkách na bus do Vídně (start odletu), oni statečně rezervují, letenky mizí z internetu nebo už jsou dražší... ale snad úspěch až na jednu osobu, od té není odezva.
    A teď bude následovat sběr dät, kdo chce jízdenku na bus, a já je pojedu koupit a když jich nebude dost, zas to padne na mou hlavu, ksakru!
    Zrovna jsem to potřebovala někomu vyklopit.
    Ty kytky teda dnes okouknu. Až se na ně dostane správná chvíle.

    OdpovědětVymazat
  15. díky za vyklopení ;-)

    OdpovědětVymazat