čtvrtek 10. dubna 2008

Dokument

Konečně jsem tenhle dokument našel nedělený a s českými titulky. Celkem dlouho jsem přemýšlel, jestli ho sem mám dávat. Do objektivnosti má totiž stejně daleko, jako "události", které kritizuje. Je poměrně tendenční a na internetu "profláklý", ale to neznamená, že nestojí za vidění. Naopak. Podobně jako nedávná aféra českých rozměrů s odvysíláním čehosi, co do televize zdánlivě nepatří, popisuje mediální tlak a vnucování názorů těm, kteří se ovlivnit nechají. Paradoxně může docílit toho samého, jenže... co je dneska objektivní a ničím neovlivněné, že.

/Video má celkem dvě hodiny a obsahuje scény, které mohou "zvednout tlak a emoce", ale to je účel. Jestli budete chtít něco dodat, přivítám, když nepoužijete název dokumentu. Pokud se video nespustí, nebo ho chcete sledovat ve větším okně, použijte tento odkaz./

...



...

6 komentářů:

  1. jj, tohle je velmi... zajimavy dokument.
    Donuti cloveka premyslet nad spoustou veci, ktere do te doby bral jako samozrejmost.

    OdpovědětVymazat
  2. ano, je to zajímavý a stojí to za zkouknutí, i když pravda je asi někde jinde, ale čím víc úhlů pohledu, tím větší šance na úplný obrázek (nebo na úplný zmatek :)

    OdpovědětVymazat
  3. to je jako s temy "filmy" o WTC a 11. zari...
    Kazdy se Te snazi presvedcit o sve pravde...

    OdpovědětVymazat
  4. Anonymní14.04.08 8:16

    Diky za odkaz, ja to videla zatim pouze v anglicke verzi a bez titulku.
    Kdyz jsem to podstkovala deteme, tak se mi smaly a rekly ze je to dvno proflaknuta vec a nasly mi dalsi veci. Pry to je to "prave". Kluk mi nasle nejake videa animace vesmiru. To jsem taky koukala jako kdyz me vyoraji :o))) Jsme pro ne (my dospeli) jak z materske skolky

    OdpovědětVymazat
  5. ahoj Radko, jsem rád, že to padlo aspoň částečně na úrodnou půdu :) Jo, je to starý, ale jen pro ty, co to viděli :) Ona ta otázka "profláknutých" věcí je někdy o tom, kdo viděl a kdo "jen slyšel", je dost lidí, kteří ani nevydrželi do konce :-) Ale ta videa animace vesmíru by mě zajímala (znám jen pozorování oblohy přes Google Earth), kde jsou?

    OdpovědětVymazat
  6. Budu se muset zeptat. Bylo to taky na Zeitgeist, oni tam maji spoustu zajimavych veci.

    OdpovědětVymazat