neděle 20. ledna 2008

Výzva

Řetězové reakce nemám rád už od základky, kdy jsem na ně narazil v chemii, ale musím uznat, že některé přijdou v pravou chvíli a na nic se nedá nahlížet stále stejným způsobem. Sice jsem se na minulém blogu zařekl, že do žádných podobných akcí chodit nebudu, ale tady si myslím, že jde o trochu jiný případ. Je to spíš výzva. Tedy doslova. Prakticky Ora, teoreticky moje, ale od teoretické části k praktické je někdy propast, kterou překonáte jen když vás někdo na začátku drobet nakopne. Takže děkuju a odpovídám: "Já to beru!" a také držím palce všem předchozím i následujícím a rád jsem při té příležitosti zjistil, že po sérii rušení blogů přichází opačná tendence návratů... Neberu to jako předsevzetí, spíš se mi líbí komentář Radky, podobně to cítím i já. Jak dlouho mi to vydrží, je otázka, na kterou si odpovědět můžu až třeba potom... řekněme... dvacátého, když mě výzva zastihla v tohle datum. Každého dvacátého dne v měsíci tady bude k nalezení aktuální stav. Udělám to minimálně šestkrát (včetně dneška) a chci, aby výsledné číslo bylo při šestém zápisu mínus deset. Znovu si tak připomínám, že není podstatné, kde se člověk nachází, ale kam je schopen se dostat.

12 komentářů:

  1. Anonymní21.01.08 8:09

    Já se, sdovolením, téhle řetězovky zdržím :) Před rokem jsem začínala řešit přesně opačný problém, takže jsem spokojená, že už mám svůj "špekáčkový stav" zas v normálu :)

    Ale podporovat, podporovat Tě rozhodně budu!

    OdpovědětVymazat
  2. s radostí se přidávám, stejně jsem už tak nějak začala, tak alespoň nebudu sama :o)

    OdpovědětVymazat
  3. fíha...s takovou oporou v zádech... abych ještě nebyl diskvalifikovanej... ale vzhledem k tomu, že nehodlám trhat nějaké bůhvíjaké rekordy, tak to snad projde :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Noo, ja postupuji naprosto slimacim tempem. Jelikoz mi mezitim obcas zachutna. Ale cvicim porad! A pry jsou vysledky videt. Lehce. Tak doufam ze to bude pokracovat.

    Chtela jsem si fotit bricho. Jak se me bude zmensovat. Ale je hrozne nechutne :o))) NO uvidim. Mozna to jeste udelam.

    OdpovědětVymazat
  5. slava!
    technicky..za 5mesicu-10, to je 0.5tydne, hm, se nam to ockovani ujima :-)

    OdpovědětVymazat
  6. jee ted jsem si vsim radky komentare, tak k tomu bych podotkl ze se mi zmensujou prsa :-) jo a z foceni jsem mimo pac sem prodal fotak.

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Jirko, moc zdravím! Budu ti sice držet palce, abys dosáhl svého, ale já radím všem, co drží dietu, aby jedli všechno, dokud mohou.Když člověk nemůže jíst, je to nepříjemné. A moc mě neutěšuje , že mně kdekdo říká, že mně závidí, jakou mám postavu.Raději bych si pochutnávala na dobré jídle.
    Píšu v posteli-od syna jsem dostala starý note-book.Nemůžu na něm najít některá tlačítka, nejvíc mně vadí, že nevím, čím opravovat překlepy-nenašla jsem tlačítko se zpětnou šipkou.Ale jinak je to perfektní.U počítače bych ještě nemohla sedět.
    Tak přeji pravidelné ubírání na váze a moc zravím.

    OdpovědětVymazat
  8. Radko, v tomhle se slimáččí (?) tempo právě vyplatí :)

    Or-e, technicky to bude náročné, ano :) jenže já mám z čeho, takže o začátek se moc nebojím, spíš ty konce.

    Hančí, zdravím tě a jsem rád, že máš alespoň nějakou možnost obhlídky po blozích :) Ale musím tě trochu poopravit, nebo spíš sebe upřesnit. Nejde o žádnou dietu, jen to ne proboha. Slovo dieta mi ježí chlupy. Říkejme tomu nájezd na jinou životosprávu. Momentálně nejsem dobrý správce, ale změním to. Snad k lepšímu. Tohle není jen o jídle. Mimochodem, taky jsem zastáncem toho, aby lidé jedli všechno. Už mám celkem po krk různých zaručených studií z celého světa. Pokaždé je u nich takové nenápadné slovo "přemíra" toho a toho škodí. To je mi jasné i bez studií, takže k tomu můžu jen dodat: "a kousek od všeho pomáhá!"

    OdpovědětVymazat
  9. Tuším sa tiež pridám :) Ale podobne ako písala Jes-terka..u mňa to bude z opačného konca :)
    Niekomu by sa zdalo, že ísť na to opačne je ľahšie, hm, ale ani nie je.
    Už si len musím stanoviť limit, kedy to bude tak akurát :)

    OdpovědětVymazat
  10. Tohle rozhodnutí u mě už letos padlo a zatím se nedaří nejhůř - tedy pokud jsem mimo domov. Ovšem posledně, když jsem si řekla mínus deset, tak jsem prý "ztratila šťávu"... reálný cíl mínus čtyři.

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní24.01.08 2:16

    Já to mám kapku jinak. Dostal jsem od doktorky doporučení jíst hodně výživný jídla. (mám Crohna = mimo jiné, tělo si z jídla nebere co potřebuje...).
    Takže: přijdu do sámošky a jaký je moje překvapení ! Všechny jídla který se nabízejí, jsou soft, light, 0% tuku atakdál ... prostě pokud možno placebo potraviny. Na obalech je jako nejlepší reklama napsáno: SKORO ŽÁDNÝ OBSAH KALORIÍ ... nebo něco jako: SKORO NULOVÁ VÝŽIVNÁ HODNOTA. Nemáš představu, jak komplikované pro mne bylo, dle doporučení lékaře, kupovat kupříkladu tvaroh S VYSOKÝM OBSAHEM TUKU.
    Takže já se k tobě také přidávám ... ale inverzně, jestli to nevadí: požaduji poctivé žrádlo!

    OdpovědětVymazat
  12. Símo, ahój! :) Vím, že to není lehké, možná i těžší, než shazovat, i když teoreticky ví člověk (v obou případech) co je pro něj lepší, trvá dost dlouho, než to začn opravdu dělat :) (líbí se mi slovo "akurát"asi ho začnu používat :-))

    N., ano, deset je dost, ale potřebuju léčbu šokem..pak přijde na řadu srovnávání do normálu. Je to kvůli dosavadnímu průběhu a určitým okolnostem. Nevymotal bych se ze začarovaného kruhu.

    #m., ten počet lidí inverzně postavených k tomuhle problému začíná pěkně narůstat :) Ty obchodní triky taky nemám rád, zvlášť, když nejsou pravdivé. Móda BIO potravin taky to skutečné bio kazí. Jde jen o prachy. Holt si musíme počkat, až přijde do kurzu něco jinýho :-)

    OdpovědětVymazat