neděle 20. září 2009

Po roce

Tak zas. Opět po roce. Někteří vědí a ti, co se teď dozvědí, tak nebudou psát název města do komentářů, jelikož je pěkně poprosím (pěkně prosím). Chtěl bych ještě chvíli zůstat utopený v anonymním moři internetu pro lidi tady odtud a vyhledávače mají zvláštní moc, děkuji za pochopení.

Málem ale nebylo co ukazovat. Tentokrát jsem šel na delší procházku, abych využil změny místa odpalu a nezachycoval jen ty třesky plesky, ale i něco okolo. To se sice do rámečku vešlo, tak zase nemůžu tolik remcat, jenže jsem byl už dost daleko a letošní strojení bylo navíc odrazem doby šetření financí, nebo co. Nebylo pomalu co vyfotit, protože se na tom nebi skoro nic nedělo. Ke konci jsem zkoušel přestavovat delší a delší čas závěrky (až na 15 sekund, což už bylo moc) a teprve potom to něco nakreslilo.

Nemám z toho dobrý pocit, ale o to můžu být příště spokojenější.











 .

10 komentářů:

  1. prvni a predposledni je naprosto dokonalej..

    OdpovědětVymazat
  2. No, ta předposlední mi zachránila lepší pocit z focení :-) Letos to bylo nějak divný. Nejen focení.

    OdpovědětVymazat
  3. ta prvni. netypicka. a ciste bila.

    tech 15 sec je dobra volba.
    a muzes si to nastavit dopredu este nez zacnou strilet, k tomu takovy iso a clonu aby obloha byla jeste porad tmava, a pak uz jen cekat co se do 15 sec "chyti"

    OdpovědětVymazat
  4. Zajímavě zachycené. Já z toho mám vždy jen čmouhy, protože při každém ohňostroji co jsem fotila se pilo a strkali do mne opilí lidé..

    OdpovědětVymazat
  5. krásné... a teď mi došlo, že jsem o něco přišla, kde jsem chtěla být. Jak já to dělám? Ach jo :o(

    OdpovědětVymazat
  6. Liško... asi jo čoveče... jak tak na to koukám po nějaký době.

    Ore, těch 15 už bylo moc, zkoušel jsem to a vyšel z toho chumel, kterej byl rozmáznutej tím množstvím úhlů světel (asi), ale je možný, že jsem si do toho kopnul. Jinak jsem postupoval přesně jak říkáš - dopředu co nejnižší ISO, největší clonu a pak ty časy (kvůli kterým jsem moná promeškal víc, ale nemám tak pohotový strojek, taky jsem pořád přemačkával na 2sekundový zpoždění spouště)

    Pánvičko, bez stativu, nebo položeného foťáku to nejde, to potom můžou strkat klidně i střízliví :) i když ty máznutý mají zase svou jinou hodnotu :) (hlavně ne s bleskem, když jsem viděl, jak se to na vyhlídce blejská, tak mi přišlo, že z protější strany to ani nevyfotím).

    Lenko, jsou lidi, kterým to ani nedojde, ti jsou na tom hůř (aspoň myslím teda).

    OdpovědětVymazat
  7. nene, ty máznuté hodnotu nemají, těm se mi jenom smějou a nadávaj, proč nemají nějaké hezké ostré - hlavně ti hlavní strkači :/

    OdpovědětVymazat