pátek 25. ledna 2008

Mýty zbořeny

Vždycky "se říkalo": "Dobrá hospodyňka se musí v kuchyni pořádně otáčet!"

Nová doba! S klidem vyfoukněte! Konečně přichází chvíle, kdy se opravdu začne otáčet někdo jiný!











Dovedu si, při vzpomínce na Kopeckého scénku s otočným stolem ve Švejkovi, živě představit, jak to asi začne všechno lítat, když začne připitej manžel nahánět po návratu z hospody ledničku. Ale není to špatný nápad, co říkáte?


6 komentářů:

  1. Co se stane, když se kuchyň bude točit na jednu stranu a hlava na druhou? (Třeba při tom příchodu z hospody - a ani to nemusí být manžel :) )

    OdpovědětVymazat
  2. pak bude přeci všechno v pořádku a vyrovnané - nebudeš muset ani "házet kotvu", ale pro jistotu snížíme včas příděl rumu kapitáne!

    OdpovědětVymazat
  3. doufam ze se to otaci na nozni pohon.

    OdpovědětVymazat
  4. já ti nevím, mně je tady z těch odlidštěných věci nějak smutno. Jako v tom filmu "Co je vám doktore".Hrozně ráda vzpomínám na dobu, kdy jako mladá jsem se v kuchyni dívala na kamna, kde praskal oheň a všechno bylo teplé a příjemné. Já vím, že pokrok se nedá zastavit - ale já bych nic takového nechtěla.

    OdpovědětVymazat
  5. Ano, to znám. Pro neodborníky vysvětlím. V příštím kvartále to plánuje ministerstvo životního prostředí rozestavit po ulicích, stejně jako sloupy záchodků a sloupy reklamní. Fungovat to bude podobně jako hajzly ale inverzně. Jdeš po ulici, cítíš potřebu ... hlad ... vyhledáš SLOUP VEŘEJNÉHO UVAŘENÍ, vhodíš bůra, sloup se otevře, uvaříš a jdeš dál. Normálka, ničeho se hančí neděs.

    OdpovědětVymazat
  6. Radko, ty nerada rukama? :)

    Hančí, to by ses divila, jak lidi dneska chtějí zpátky kuchyňský kamna a draze platí za (celkem ubohé) předražené napodobeniny. Fakt je, že jim v nich oheň nepraská každý den, ale i to je úspěch. Mně se tenhle vynález taky doma neobjeví, ale nápad je to dobrý, řekl bych.

    #m., na tom něco bude, pokrok nezastavíš. Jen si myslím, že to všechno ještě zkombinují tak, že tenhle válec bude zároveň reklamní plochou a možná i to WC se vejde (až bude vyřešen problém močení do dřezu), navolíš si recept a pojedeš podle televize (připravte na pracovní desku bochník chleba, vezměte do ruky nůž a pomalu krájejte přibližně deset milimetrů silné plátky). Jen tím bůrem si nejsem tak jistý. :)

    OdpovědětVymazat